onsdag 12 maj 2010

"Vildhästen från Santander" av Helen Griffins

Denna bok är en hästbok och jag tycker att den var ganska bra.

Boken handlar om en pojke som har varit allvarligt sjuk och p.g.a. hans sjukdom har han blivit blind.

Pojkens pappa hade köpt en häst som snart skulle få ett föl, innan fölet hade fötts så lovade pappan att pojken skulle få fölet, när fölet fötts blev pojkens storasyster avundsjuk och sa till brodern att fölet var jättefult, men pojken brydde sig inte om systern och ville inte dela fölet med systern. En natt när beger sig pojken ut i bergen med fölet men det går inte så bra eftersom pojken inte kan se någonting, men på hemvägen så är det fölet som leder pojken. Föräldrarna blir jätteoroliga när pojken inte ligger i sin säng på morgonen.

Fölet lyder endast pojken som tillbringat hela dagarna med henne, när någon kommer i närheten och försöker röra fölet så springer hon iväg.

Två år senare när pojken är tio år säljer pappan stoet för att sonen ska kunna återfå synen, men då blir både pojken och systern ledsna, systern för att hon aldrig kommer få rida på hästen och pojken för att han måste gå till skolan och kan därför inte vara med sin häst men han blir ändå jätteglad när han kan se igen, men som blind lärde han sig att använda händerna och luktsinnet.

Jag kan inte rekommendera boken till andra läsare.

Av: Linn Jansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar