fredag 21 maj 2010

"Ludde blir en lirare" av Viveca Lärn

Den här boken handlar om att Ludde ville bli ett fotbolls proffs. Men hans pappa ville att han skulle bli hockey spelare men det ville inte Ludde. Men hans pappa bodde ganska långt bort för hans föräldrar hade skilt sig för ett tag sen. Han bodde hos mamma men åkte till pappa på helgerna och hans pappa Roger hade en ny flickvän som heter Tora. Hon hade 2 små tvillingdöttrar Tina och Marina.

Som sagt så bodde han mer hos mamman som hette Ramona och hon tycker om att åka och kolla på kyrkor i sin lilla trehjuliga bil. Men en dag så åkte dem förbi en fotbolls plan och då stanna Ramona hastigt och klev ur bilen och ropade på tränaren. Tränaren kom fram till Ramona och fråga vad hon ville? Då sa Ramona att hennes son ville spela fotboll och så fortsatte hon att prata men då gick Hugo som tränaren heter fram till Ludde och fråga vad han heter? Då svara Ludde:
- Jag heter Ludde och jag vill spela fotboll.
- Okej Ludde : sa Hugo
- Tjena Ludde ! :ropade en lång pojke från planen. Så gick han fram till Ludde och sa hej igen jag kallas Lillen vad heter du ? frågade han. Efter ett tag så blev Ludde kompisar men han var bästa kompis med Lillen. Även fast han kallades Lillen så var han längst i laget och nu Ludde kortast så då kom Lillen på att han kunde kallas för Jätten och det tyckte Ludde lät bra.

Den här boken är bra och pytte lite rolig. Huvudpersonen är Ludde som vill bli lirare och han är en snäll liten pojke aldrig gör något hyss.

Av: Elin Sundin

1 kommentar: