fredag 21 maj 2010

"Kalle Skavank - Ugglor i Bagarmossen" av Petrus

Den här handlar om att det är non som har stulit en mycket gammal bok från biblioteket. Boken handlar om avlopp i Stockholm och den är mycket värde full. Det börjar med att bibliotekarien kommer till Kalle i kiosken och så berättar hon vad som har hänt. Nu ska han ringa Dilsa så ska dem börja och kollar runt och så. Dem har några misstänkta och så går dem och spionerar på dem.

Men efter ett tag så ser Kalle Max med ett paket som ser ut som en bok så nu är även Max misstänkt. Men till slut så märker han att det var en tavla som hands mamma har ritat åt en kund som Max skulle posta till den så nu var Max inte misstänkt längre. Det är ont om tid för på söndag så ska boken flyttas till ett annat bibliotek så den måste hittas före. Men samtidigt som Kalle ska lösa det här uppdraget så ser han att deras soptunna är borta men det hinner inte han med nu för nu måste han hitta boken.

Den här boken är bra och spännande för man vill bara fortsätta att läsa. Huvudpersonen är Kalle och Dilsa som är kusiner som utreder brott som har skett och dem kan typ lösa vad som helst.

Av: Elin Sundin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar