fredag 21 maj 2010

"Monsterflickan- Blodsband" av Stefan Ljungqvist

Den här boken var jätte bra och spännande och det var intressant att läsa hela tiden för det vart aldrig tråkigt att läsa. Boken handlar om att det är en flicka som heter Mira och hon bor hos sin lossas mamma. Mira blir retad i skolan och ingen är med henne. En dag så fick Mira post och det var coola saker men hon visste inte vem det var ifrån. Men hennes mamma lät inte Mira behålla sakerna. Men Mira hann gömma en sak i halls garderoben.

Någon dag efter så var det Miras födelsedag och då bjöd hennes mamma hem hennes klass kompisar, fast Mira inte ville det men det visste inte hon om. Men när det väl var dags för festen så var det ingen som kom och då vart Miras mamma jätte arg på henne. När Miras mamma blir arg så brukar Mira få gå in i garderoben. Men det fick inte hon den här gången. Sen så ställde sig hon framför spegeln och så sa hon högt för sig själv ”Jag är helt normal. Jag är precis som alla andra” . Mira vart arg och så tog hon ett steg bakåt och kasta en sten som hon hade tagit utifrån mitt på spegeln. Spegeln ramla ner i splitter och Mira hörde stolen från köket dunsa och så såg hon sin mamma i dörren med röda ögon. Mira sjönk ner till marken och hennes mamma drog i henne i armen in i skåpet. Mamman slängde igen dörren och nyckeln råkade vrida runt så nu var det låst. Mira hörde hennes mamma säga: Oj oj oj oj sju års olycka vilket elände.

Medans Mira satt där i mörkret så stack hon in handen genom några kläder och tog fram den lilla silver kistan. I den så låg en bok som hon fick dan före sin födelsedag. Hon brukar läsa lite texter i boken men det är svårt för bokstäverna syns inte så bra. Hon hitta även ett familj träd där hon hade letat lite och så hade hon hittat sitt namn. Men bröve så såg hon att det stod sylvester, Mira tror det är hennes bror och längtar tills hon får se hela sin släkt. Huvudpersonen är Mira som är en mörkhårig tjej som inte har några vänner.

Av: Elin Sundin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar