tisdag 20 april 2010

"Tredje kärleken: Alex Dogboy" av Monica Zak

Den här boken är fortsättningen på boken Alex Dogboy, som Alex Dogboy så är den här sorglig men inte lika sorglig… i denna bok, så stöter Alex Dogboy på minst sagt lika många problem i alla fall. Men en del saker är också bra. Han får sin ”tredje kärlek” som sedan blir den… den som slår in. Dom gör barn, men hon (den tredje kärleken som heter Zofi)får missfall, som förändrar allt på grund av ett missförstånd… för Zofi tror att Alex var den som sparkade henne i magen i det där bråket mot den tjocka mannen. Men allt reder ut sig.

Han och hans bäste vän Marvin blir ägare av ruinen(ruinen som Dona Rosa hittat och låtit alla som behövde någonstans att sova, sova i) som dem kallar palats, på grund av att Dona Rosa dog av aids, vilket var så sorgligt så att dem mesta som bodde i ruinen inte ville bo kvar utan henne, för att sorgen var för stor. Dom får inbrott i ruinen, och tjuvarna tog deras ljudanläggning som kallades MA ZO DO (marvin, zofi, dogboy) som dom tjänade sina pengar på… tjuvarna sköt även Alex hundar så han hade bara kvar Dona Rosas två hundar. Men allt rätar till sej i slutet och dem blir lyckliga.

Alex Dogboy: Ca 15 år, snäll, omtänksam och bryr sig om alla som står honom nära. Han har svårt för att glömma svåra saker som han genomgått. Och hans hundar är nog en av dem sakerna…

Denna berättelse utspelar sig i honduras svåra miljöer i detta årtal, ca 2004-2007. dom pratar på ett sätt som nog inte riktigt går att beskriva, dom kanske pratar på det viset i honduras…

REFLEKTION: Jag som har läst den första boken, tyckte den här boken var VÄLDIGT bra, men som sagt man MÅSTE läsa den första.

Av: Tinus Stoor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar