fredag 16 april 2010

"Skuggan" av Lee Weatherly

Den här boken är spännande. Jag tycker att ungdomar borde ta sig tid att läsa denna bok för att den är väldigt intressant och svår att lägga ifrån sig. Det handlar om en tjej med namnet Sarah och hennes barndom.

Hennes mamma har lämnat henne men Sarah fick aldrig reda på varför hon gjorde det. Hennes pappa berättar heller ingenting. Sarah tror att den dumma anledning var för att hon blev tjock när hon växte upp, men hon tar reda på sanningen senare.

Hon tittar på sin pappas bärbara dator på hans mejl. Där har han fått och skickat mejl till Sarahs mamma. Hon blir uppskakad men skyndar sig att stänga ner datorn varje gång pappa kommer hem. Han märker inte att hon sutiit vid datorn för hon raderar mejlen hon sett innan pappa ska hinna se dem. Ett mejl hade Sarah blivit alldeles uppskakd av. Där stod det att hon trodde att Sarah hade spionerat och gjort repor på hennes sportbil. Det var sanningen, men den skulle inte pappa få reda på.

En dag gör Sarah inbrott hos sin mamma som hon inte har träffat på 7 år. Hon tar en stor och kraftig pinne till hjälp. Med den slår hon sönder ett fönster och tar sig in. Men just då kommer mamma hem och hittar Sarah stå och förstöra alla foton med dem på bilden tillsammans. Hon blir tvungen att sätt sig bredvid Sarah och berätta allting om varför hon lämnade Sarah.

Av: Erika Leijon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar