fredag 16 april 2010

"Bara Tsatsiki" av Moni Nilsson Brännström

Boken handlar om Tsatsiki. Tsatsiki blir kär i en tjej som heter Maria Grynwall, men är hon den rätta? I hans nya buggklass finns en tjej som heter Sara som verkar gilla honom mest av allt, hon är kanske den han borde fråga chans på?

Förutom Tsatsikis problem med tjejerna så bildar han ett rockband med Per Hammar. Men Tsatsiki får också en hemsk nyhet från sina släktingar i Grekland, så han måste snabbt åka dit.

Bokens huvudperson heter Tsatsiki. Tsatsiki går i trean. Han har mörkt hår och är en snäll kille. Tsatsikis bästis heter Per Hammar. Per Hammar är en vild pojke som älskar att spela fotboll. Tsatsikis mamma kallar han för morsan. Morsan är medlem i ett band, så när Per Hammar och Tsatsiki repar på sina låtar finns hon där och hjälper till.

Berättelsen utspelar sig i nutid någonstans i Sverige. Det beskrivs som att de bor i någon småstad, men boken utspelar sig också mycket i Tsatsikis skola. Handlingen är trovärdig, det som händer i boken skulle kunna hända på riktgt. Boken är lättläst och det finns inte så många långa ord.

Mitt omdöme om den här boken är bra. Jag tycker personligen att boken är rolig och lite spännande ibland. Jag rekommenderar alla som inte har läst den här boken att göra det.


Av: Tilda Hermansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar