tisdag 15 december 2009

"Sch@ckm@tt" av Michael Coleman

Den här är den andra boken i serien "Internetdetektiverna".

Boken handlar om Josh, Rob och Tamsyn. Josh håller på att spela schack på datorn med deras kompis som bor Toronto som heter Lauren. (Josh, Rob och Tamsyn bor i Portsmouth). Han förlorar hela tiden och Alice som är mormor till Lauren (för Lauren bor hos henne) hittar en schackkurs på internet och beställer en. Hon mejlar Josh och berättar att hon beställt en sån till Lauren som en förvarning att han kan få ännu mer ”stryk”. Men det är så konstigt hon får aldrig skivan och då börjar de misstänka att de blivit lurade. Rob och Tamsyn åker till en flygplats med Robs mamma för att hämta Robs pappa. Då kommer en man som verkar väldigt mystisk, har han nått att göra med skivorna som aldrig kommer??

Dem viktigaste personerna är nog Josh en kille som ALDRIG ger sig, Rob han är en väldigt smart kille och Tamsyn är en tjej som gillar att upptäcka nya saker.

Den här boken har långa meningar och är inte så lättläst. Men jag tycker ändå att det flyter på när jag läser.

Det byggs upp spänning nästan hela tiden.

Den här boken är spännande och väldigt bra. Men ibland så fattar man inte vad som händer. Så den får 8/10 av mig. Jag rekommenderar den till sånna som gillar svåra böcker och spännande böcker.

Av: Johanna Billing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar