onsdag 9 mars 2011

"Taekwondo hjälper inte mot spöken" av Lise Blomquist

Rubrik: taekwondo hjälper inte mot spöken.
Underrubrik: Lise Blomquist.
Genre: det här är en äventyrsbok.
Handling: Agnes, Enia och Frida ska åka på läger. När dom kommer till lägret så får dom ett rum att dela på. Dom ska skynda sig att byta om, för de ska ner till ladan för att samlas och börja träna. Dom ska lära sig Taekwondo. Taekwondo är som kullerbytta fast på ett lite annorlunda sett och mycket svårare. Huset dom sover i ser ut som ett spökhus. När dom har tränat färdigt så går alla till sina rum. Det börjar bli kväll, det är mycket mörkt ute. Agnes, Enia och Frida går ut på dasset utanför huset.
-Det är någon där, säger Frida.
-Nej det är nog bara vinden, säger Agnes.
Enia går ut för att kolla, tre killar sticker fram huvudet. Det var dom tre retstickorna. Tjejerna gick ut ifrån dasset. Dom fick syn på någon konstig figur. Han hade en svart kappa, han hade också en yxa på axen. Dom springer så fort dom kan rakt in i skogen.

Huvudpersoner: Agnes är en tjej som vill lära sig Taekwondo. Frida är en tjej som vill bli filmstjärna, fast är väldigt duktig på Taekwondo.
Enia är en tjej som vill bli jätte duktig på taekwondo.

Omdöme: jag tycker att den här boken är väldigt spännande och bra. Jag rekommenderar den har boken till någon som gillar spänning.

Av: Ida Mattsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar