fredag 26 mars 2010

"Kapten Grants barn" av Jules Verne

Boken handlar om den rika skotska mannen Lord Edward Glenarvan. På en tur med sitt skepp Duncan blir de förföljda av en haj. När de fångat hajen och skärt upp dess buk ser de att det ligger en flaska där. Det ligger ett papper i flaskan som berättar att en viss herr Grant och hans två matroser är skeppsbrutna. Två barn kommer sedan till Glenarvans hem. De berättar att de är kapten Grants barn. Med hjälp av sitt skepp bestämmer sig Lord Edward Glenarvan för att hitta kapten Grant.

Huvudpersonen i boken heter Lord Edward Glenarvan. Glenarvan är rik och snäll. Glenarvans fru heter Lady Helena. Lady Helena är snäll och omtänksam. Det finns också en huvudperson som heter Jacques Paganel. Paganel trodde att Duncan var skeppet som han skulle åka med till Indien, och kom därför av en slump med på äventyret. Paganel är geograf.

Handlingen utspelar sig år 1864. Miljön de är i skiftar, men de är ofta i olika typer av djungler eller skogar. Handlingen är trovärdig. Den viktigaste händelsen i boken är nog när Glenarvan, Mac Nabbs och Lady Helena hittar flaskan i hajen.

Boken är lättläst. Det är inte så många långa ord, men det förekommer många olika namn på tillexempel städer och länder. Sättet boken är skriven på påminner mig om "Jorden runt på 80 dagar".

Jag tycker den här boken var bra. Boken slutade lyckligt, och slutet var också väldigt bra. Jag skulle rekommendera boken till andra, för att den är bra skriven och spännande.

Av: Tilda Hermansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar