fredag 18 september 2009

"En häst som heter Wonder" av Joanna Campbell

Handling: Townsend Acres har allt: milsvida ägor med grönskande hagar, egen galoppbana, en stor stab hästskötare och tränare - sist men inte minst några av landets bästa galopphästar. Men när 12-åriga Ashleigh och hennes familj tvingas flytta dit, är hon övertygad om att hon inte kommer att trivas. Hon har också bestämt sig för att inte fästa sig vid någon av hästarna.
Det dröjer dock inte länge förrän Holly får all hennes uppmärksamhet. Det blir Ashleigh som räddar Hollys föl från att dö. Tack vare henne växer fölet sig starkare varje dag. Ett under, tycker alla och kallar fölet just för Wonder. Men ägaren är inte imponerad. Wonder är liten och svag och kommer enligt honom aldrig att lyckas på galoppbanan. Han vill sälja Wonder på auktion. Ashleigh vägrar tro det. Hon måste stoppa försäljningen till varje pris, men hur?

Omdöme: Jag tycker den är jättebra och det är den första boken i serien "Fullblod". Jag ger den 9/10. Jag rekommenderar den till såna som tycker om hästar och spännande böcker.


Av: Johanna Billing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar